Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Aandacht voor kwetsbare groepen


HSV De Zeelt uit Millingen aan de Rijn heeft in samenwerking met gemeente Berg en Dal en waterschap Rivierenland een VISparel gerealiseerd in de Molenkolk. Deze VISparel is feestelijk geopend op vrijdag 11 september 2020.

Hoewel Millingen direct aan de Waal en het Pannerdens kanaal grenst, is er voor de Millingse jeugd weinig geschikt en veilig viswater. De Molenkolk is voor beginnende vissers een mooi en goed bereikbaar viswater waar zij hun eerste viservaringen kunnen opdoen. Maar ook voor volwassen sportvissers en voor ouderen en mensen met een beperking biedt de VISparel Molenkolk een goed toegankelijk en goed bevisbaar viswater. 

In de video hieronder vertellen Patrick Tielkens en John Hock van HSV De Zeelt hoe zij deze VISparel hebben kunnen realiseren. Bennie van Til van Hengelsportfederatie vertelt hoe hij initiatieven die de sportvismogelijkheden voor de jeugd verbeteren toejuicht en waarom dit zulk belangrijk werk is. Tenslotte feliciteert wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal de hengelsportvereniging met het bereikte resultaat.Metamorfose

HSH De Zeelt heeft een uitgebreide video gemaakt over de metamorfose, die de Molenkolk gedurende ruim een jaar heeft ondergaan. Voorafgaand daaraan is er uitvoerig overlegd met de gemeente Berg en Dal. Doel van de herinrichting was het stimuleren van de sportvisserij voor alle leeftijden in een bijzondere natuurlijke omgeving. 

Daar kwam volgens de vereniging nogal wat bij kijken. Zo moest een ecologisch onderzoek plaatsvinden door Buro Waardenburg en werd een onderzoek verricht door de Explosive Clearance Group om te zien of er nog gevaarlijk oorlogstuig in de grond zat. Aan de herinrichting werd meegewerkt door Rowill Grondverzet, Hoveniersbedrijf De Overhaag en Schekman Electrotechniek. Maar ook bestuur en leden van de vereniging hebben enorm veel werk verzet om een mooie visvijver voor jong en oud te realiseren in een prachtige natuurlijke omgeving. Op vrijdag 11 september vond de officiële oplevering plaats. Vanaf het begin heeft cameraman Tonnie Hol de werkzaamheden op video vastgelegd, hetgeen heeft geresulteerd in deze uitgebreide documentaire.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.