Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VISpas Hotspots: Tolhuispark

VISpas Hotspots: Tolhuispark

Met een totale oppervlakte van maar liefst 4,3 hectare is het Tolhuispark – gelegen aan de zuidkant van Dokkum – met recht een uit de kluiten gewassen VISparel. De aaneengesloten vijverpartijen staan volledig in de VISpas en zijn via ruime visplekken uitstekend bereikbaar. Het visbestand is gezond en gevarieerd.

Elke sportvisser – van beginner tot gevorderde – kan terecht in het Tolhuispark, waar op de diepste plekken zo’n drie meter water staat en de zanderige bodem relatief schoon en hard is. Van de tien visplekken hebben er vijf een ruime steiger, waarvan er één ook geschikt is gemaakt voor mindervaliden. Wie met de auto een bezoek aan dit fraaie water wil brengen, kan terecht op een grote carpoolplaats ten westen van de vijvers. Vanaf daar is het nog wel een klein stukje lopen naar het water. De gemeente verzorgt het onderhoud aan de visplekken eens per jaar in afstemming met de lokale sportvisserij. Los van enkele velden met plompenbladen is het water zo goed als vrij van waterplanten.

Lees het hele artikel over het Tolhuispark hier.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.