Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Karperuitzet Friese boezem en VISparels

Karperuitzet Friese boezem en VISparels

Afgelopen zaterdag zijn er wederom een fraai aantal (spiegel)karpers uitgezet in de Friese boezem en in enkele VISparels en andere afgesloten wateren. De uitzet van de vissen is een onderdeel van het Spiegelkarperproject Friese Boezem van Sportvisserij Fryslân.

Naast de uitzet in de Friese Boezem wateren zoals onder andere Kruiswetters, Aldegeaster Brekken, Zwemmer, Wijde Ee Drachten en Heegermar zijn er ook een aantal karpers uitgezet in de prachtige nieuwe VISparels van Friesland.


VISparels zijn goed toegankelijke en bevisbare wateren met een goede kans op een leuke vangst. Het zijn afgesloten wateren in, of nabij een woonwijk waar kinderen veilig kunnen leren vissen. Het zijn plekken waar iedereen, dus ook ouderen of minder validen een visstek aan het water kunnen vinden. Een plek waar je samen kunt genieten van een mooi stukje waternatuur in de eigen omgeving. Er zijn onder andere VISparels in het Tolhuispark Dokkum, Camminghaburen en Nijlan Leeuwarden, de Spoorput Akkrum.

Ook een VISparel in jouw wijk? Heeft jouw hengelsportvereniging, jouw wijk of jouw gemeente een water in de wijk dat een echte VISparel kan worden? Kijk dan voor meer informatie op www.visparel.nl.

 

Sportvisvrijwilligers

Dergelijke ‘logistieke’ projecten kunnen alleen maar gerealiseerd worden door de inzet van vele vrijwilligers, die betrokken zijn bij het opvangen, fotograferen, registreren, verzamelen en wederom op transport zetten van de karpers naar de meer dan 25 locaties.
Het vraagt een strakke planning en uitvoering maar door de geweldige inzet van de vele sportvisvrijwilligers, zwemmen er nu weer prachtige karpers in onze wateren die een fantastische ‘sport’ kunnen bieden.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.