Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

25 projecten 117.330 euro subsidie

25 projecten 117.330 euro subsidie

In 2020 heeft Sportvisserij Nederland €117.330 subsidie toegekend aan in totaal 25 projecten die hengelsportverenigingen- en federaties hebben ingediend. De financiële bijdrage uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden stimuleert de aanleg van voorzieningen die de hengelsport en de visstand een boost geven.

Van de 25 projecten die in 2020 financieel werden ondersteund, zijn er datzelfde jaar achttien afgerond. Zo werden op meerdere locaties in het land Vissenbossen geplaatst om witvis schuilmogelijkheden te bieden tegen predatoren zoals de aalscholver.

HSV het Spanjooltje legde in het Zeeuwse Rilland bijvoorbeeld veertig meter vissenbos aan in een spuiboezem. Ook werden op diverse locaties in ons land  visplaatsen aangelegd, zowel voor grote wedstrijdtrajecten langs kanalen als in kleinere verenigingswateren.
Zo plaatste HSV de Rietvoorn uit Veenendaal een vijftal vissteigers langs hun VISparel de Grote Pekken. Naast deze visplaatsen zijn er ook diverse mindervalidesteigers  aangelegd, zodat meer oudere en mindervalide sportvissers hun plekje langs de waterkant kunnen vinden. Een mooi voorbeeld is de mindervalidesteiger in de Mulderplas, die werd aangelegd door HSV Ons Genoegen Schinnen.

Het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden stimuleert tal van projecten door middel van een financiële bijdrage. Kijk hier voor meer informatie inzake het aanvragen van een subsidie.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.