Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Resultaten visserijkundig onderzoek Hengelsportfederatie Midden Nederland

Resultaten visserijkundig onderzoek Hengelsportfederatie Midden Nederland

De visserijkundige onderzoeken van dit najaar zijn weer van start gegaan. Jaarlijks wordt er door Sportvisserij Nederland een groot scala aan visonderzoeken uitgevoerd. Ditmaal op het programma stonden twee wateren van Hengelsportfederatie Midden Nederland: de VISparel Biesterveld in Vorden en De Mors in Eibergen.

Voor de Hengelsportfederatie Midden Nederland werd de VISparel Biesterveld in Vorden bemonsterd. De vangsten in de zegen op het open water vielen tegen. Wat kleine baars, zonnebaars, zeelt en blankvoorn konden in één teil naar de verwerkingsplek worden vervoerd, waar de vissen werden gemeten en gewogen. Wel opmerkelijk was de vangst van drie grote goudvissen met een lengte van rond de 45 centimeter. 

De vangsten met het elektroapparaat bij de vissenbossen waren echter gigantisch. In de vissenbossen werden meer dan 600 blankvoorns aangetroffen met een lengte van overwegend 13 tot 19 centimeter. Dit zijn prachtige vissen om te vangen en hiermee hebben de vissenbossen hun waarde bewezen.De Mors (Eibergen)

Later die dag was De Mors in Eibergen aan de beurt voor een onderzoek. Het beeld hier kwam overeen met het water in Vorden: wat blankvoorn en baars in de zegen, maar de hoofdmoot van de vis werd elektrisch gevangen. Er werden tien karpers (zwaarste 17 pond) en twee koikarpers gevangen. Daarnaast werden ook op dit water weer bijna 1000 blankvoorns gevangen tussen de 12 en 19 centimeter, op de vijver was ook weer zonnebaars aanwezig.
 
Opmerkelijk hier was de vangst van tientallen vetjes. Deze soort is voor de sportvisserij niet heel belangrijk, maar dient vooral als voedsel voor roofvissen. Eén snoek werd er gevangen, wel had deze een lengte van 91 centimeter. Deze twee wateren zijn voor de Federatie Midden Nederland uitmuntende viswateren voor de jeugd- en recreatievisser.

De gegevens van de visserij worden de komende weken ingevoerd en daarna wordt er een rapport opgesteld met de bevindingen en adviezen voor verbetering van het viswater. Lees hier meer over visserijkundig onderzoek.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.